Beoordelingsproces

De kaders om mee te doen

Het thema van de Portfoliomanagement Awards dit jaar is ‘100% wendbaarheid?!’. Omgaan met externe invloeden en zo optimaal wendbaar zijn kan op veel verschillende manieren.

 

De gemene deler is dat jouw team een gedegen portfolio inricht om de organisatie ambities te realiseren.

‘100% wendbaar?!’

Het thema van de komende Awards is ‘100% wendbaar?!’: portfoliomanagement en externe invloeden.

 

De toegevoegde waarde, en daarmee de rol van portfoliomanagement is aan het veranderen. De meeste toegevoegde waarde wordt gecreëerd, wanneer portfoliomanagement een brug slaat tussen strategie en operatie. Dit stelt de organisatie in staat om op alle niveaus continu vooruit te kijken en wendbaar te sturen.

 

Maar er zijn veel externe invloeden die sturing lastig maken. Zo heeft de Covid pandemie zaken even flink op scherp gezet. Maar ook de nieuwe regering, Agile werken, veranderende wetgeving en disruptieve innovaties hebben invloed op de wijze waarop het portfolio wordt gestuurd.

 

Tijdens de Award 2022 ligt de focus op de rol die deze externe invloeden hebben op de sturing van de portfolio.

Deelname Awards: pitchen

Tijdens de Awards staat kennisdelen centraal. De stemmers zijn benieuwd naar jullie aanpak en ervaringen: welke stappen hebben jullie gezet, welke stappen gaan jullie nog zetten, wat zijn lessons learned, waar zijn jullie ontzettend trots op, etc.

 

Voor de presentatie tijdens de Portfoliomanagement Awards kan je gebruik maken van de volgende richtlijnen.

 

De duur van de presentatie is rond de 10 minuten. De eerste 8 minuten zijn voor de presentatie en aansluitend is er de mogelijkheid voor de juryleden om vragen te stellen.

 

Jullie presentatie mogen jullie naar eigen inzicht invullen. Het is niet verplicht om met het hele team op het podium te staan. Eén woordvoerder kan namens het team de presentatie geven.

 

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op!

Het beoordelingsproces

1. Alle kandidaten krijgen 8 minuten de tijd om zichzelf te pitchen – presentatie, casus, filmpje of welke manier dan ook.

2. Vervolgens stellen de juryleden aanvullende vragen gedurende 2 minuten.

3. In totaal heb je dus 10 minuten voor je verhaal.

4. Wanneer iedereen zijn verhaal heeft gedaan, zal de voltallige jury in overleg gaan om te beoordelen wie de winnaar is voor de Award ‘Portfoliomanagement of the Year’ 2022.

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op!