Kandidaten

Portfolio Management Awards 2022

Ontwerp zonder titel (10)

Vrije Universiteit Amsterdam

Mathieu de Jong

Met visie, passie en slagvaardigheid managet de Vrije Universiteit het projectportfolio in een gelaagde governance met korte lijnen. De vertaling van de strategie per domein en de borging hiervan in de governance maakt het mogelijk om zowel op de strategische richting te sturen als naar de executie hiervan.

Essent

Essent

Sander van Lith

In 2018 is gestart met de implementatie van het Scaled Agile Framework (SAFe). Dit helpt ons om de juiste keuzes te maken in het portfolio en snel in te spelen veranderingen in een energiemarkt die onvoorspelbaarder is dan ooit. Graag neem ik je mee in onze belangrijkste learnings van de afgelopen jaren en de volgende stappen die we gaan maken!

ANWB

ANWB

Joost van Eeden

Met het ABR/QBR proces alloceren we vraag en aanbod van capaciteit organisatie-breed in een consistente keten waarbij onze multidisciplinaire teams bepalen welk werk we per kwartaal gaan doen om maximaal bij te dragen aan de strategische prioriteiten en missie van de ANWB.

Integraal Portfolio Team Energie Transitie

EDSN (Integraal Portfolioteam)

Bram van Straalen - Frank Beekman - Emmelien Cnossen - Yvonne Reurink - Peter Bruin - Wouter Siegerink - Tatiana Constandse - Michalis Gondroyannis

Stel je voor dat je niet 1 portfolio voor 1 organisatie stuurt, maar 5 gezamenlijke portfolio’s voor een netwerk van 8 energiebedrijven in het hart van de energietransitie.
Het integrale Portfolio team kanaliseert al deze belangen via strategische roadmaps in een SAFe gestuurde portfolio en faciliteert de centrale besluitvorming.
Een prachtige en unieke vorm van een netwerkportfolio.

RH Marine Group

RH Marine

Jan van Bekkum

Het vermogen om snel te manoeuvreren met behoud van stabiliteit is wat van toepassing is op de portfolio van RH Marine. Samen met onze partners in de Gouden driehoek van kennisinstellingen, overheid en industrie laten we zien voorop te lopen op het gebied van emissiereductie en veiligheid op zee.

Friesland Campina

Friesland Campina

Erik Gort

‘100% wendbaar?!’: met portfoliomanagement kun je alle kanten op! Elke dag 10! olympische zwembaden met melk om miljoenen consumenten in 100+ landen te voorzien van waardevolle voedingstoffen. Klantvragen, wijzigingen in wet- en regelgeving, Covid, politieke instabiliteit en duurzaamheidsvraagstukken. Allemaal voorbeelden van externe invloeden op onze strategie. Om hierop te kunnen sturen met onze 2500+ actieve projecten hebben we een robuust portfolio proces ingericht. Keuzes maken dus, van gras tot glas.

Sanquin

Sanquin

Renske Jansen - Etienne Mommers

Het waarborgen van de bloedvoorziening richting de Nederlandse ziekenhuizen is de primaire maatschappelijke verantwoordelijkheid voor Sanquin. Dat lukt alleen als Sanquin voldoende actieve donors aan zich weet te binden. Voor de patiënt die het bloed nodig heeft, is het juiste product op het juiste moment op de juiste plek cruciaal. Het continu beter worden in het uitvoeren van onze opdracht vraagt om maximale wendbaarheid van onze change portfolio.

Mis niets van deze inspirerende pitches en meld je nu aan voor de Portfoliomanagement Awards 2022!